maandag 19 oktober 2015

Hiking aan de Franse Opaalkust

ASCHWIN:

De afgelopen drie dagen liep ik samen met vriend Patrick met de rugzak op langs de indrukwekkende Franse Opaalkust. Tussen Fécamp en Le Havre. Vooral het plaatsje Étretat en de directe omgeving sprak mij enorm aan.

Hieronder een foto-impressie van deze drie heerlijke dagen. Even een weekendje weg, dat voelt als een heuse vakantie...!

Al wandelend onder of bovenop deze kuststrook
word je telkens verrast door een nog indrukwekkender landschap.

Partners in crime...

De eerste dag vooral warm aangekleed. Tweede dag een laagje minder.
En derde dag in volle zon gelopen.

Vrienden maken is onder soortgenoten nooit zo moeilijk...

Partners in crime (deel 2)

Wat een heerlijke beesten! Het afscheid nemen was lastig.

Clif op, clif af. Overigens een ideaal trailrun-landschap!

De tentjes stonden hier op een fantastische plek: 
bovenop een clif met uitzicht over de oceaan.

Op tijd lunchen om de vele wandelkilometers vol te houden.
  
Verrassende plaatjes. Vooral niet uitglijden...

Bij Étretat. 

Tussen Fécamp en Étretat


maandag 12 oktober 2015

To do: hikingweekend

ASCHWIN:

Langzaamaan ben ik zo mijn spulletjes aan het klaarzetten voor de volgende activiteit: drie dagen wandelen langs de Opaalkust te Noord-Frankrijk.
Samen met vriend Patrick zullen we al hikend die mooie kust en het bijbehorende achterland verkennen.

Temperaturen gaan richting het vriespunt 's nachts, zo las ik net op de weersvoorspellingen. Dus dat wordt een extra warm slaapzakje in de tent... Maar overdag ziet het er vooralsnog prima uit.

Je leest het verslag hier snel terug!

maandag 5 oktober 2015

Nagenieten

ASCHWIN:

Een warm bad, goede nachtrust en héél veel eten en drinken, doet een mens goed na zo'n Kustmarathon. Wat overblijft is een trots gevoel en het verlangen om volgend jaar nog eens deze uitdaging aan te gaan.

Zo links en rechts verschijnen er ook foto's op internet. Hier een paar van de organisatie zelf:









Een collage met stills uit videobeelden
(v.l.n.r.: doorkomst 21 km, 30 km en finish)

zaterdag 3 oktober 2015

Missie niet geslaagd

ASCHWIN:

Kustmarathon Zeeland. Eentje om niet snel te vergeten. In mijn geval helaas niet op een positieve wijze...
Ik ben gefinisht hoor, maar de missie van vandaag is verre van geslaagd.

Het weer was prachtig, het strand lag er door de eb ook helemaal niet verkeerd bij. En toch verliep de race anders dan verwacht.

Over de eerste helft van de marathon kan is kort zijn: die verliep uitstekend! Helemaal volgens plan. Ik had me voorgenomen om met de rem erop te lopen en dat lukte deze keer wonderwel goed (meestal is dat een probleempje...). Prachtig lopen ook hoor over al die waterkeringen en duinengebieden.
Op het halve marathonpunt, na 21 km, kwam ik goedgemutst voorbij Linda gelopen en had ik een gemiddelde van 12 km/uur gelopen. Ik voelde me nog goed.

Zwaaiend naar Linda, halverwege de race

Maar een paar kilometer later, op het strand, stroomde alle energie uit mijn lichaam weg. Zo plots, zo onverwachts! Ik schrok ervan, maar hield de moed erin. Ik ging er vanuit dat dit een tijdelijke dip zou zijn die ik wel weer zou overwinnen. Nog een extra energiegelletje naar binnengewerkt, veel gedronken en zo'n 2 km p/u langzamer. Wachtend op herstel...

En langzaamaan kwam dat ook wel. Totdat ik op het 30 km-punt kramp in de kuiten kreeg. En in mijn lies. Ook nog nooit meegemaakt...
Ik begreep al vrij snel dat dit een wedstrijd was die een ander doel kreeg: uitlopen!

De laatste 12 km sukkelde ik voort. Moest regelmatig wandelen. Werd misselijk. Het lopen zal er ook wel treurig hebben uitgezien: sukkeldrafje, geen lachje op mijn gezicht te bekennen. Nee... dit was niet de Kustmarathon die ik wilde lopen.

Ik finishte uiteindelijk na 4 uur en 8 minuten. Véél langzamer dan gedacht natuurlijk. Maar ja. Zo gaat dat soms met marathons. Het is geen vanzelfsprekendheid dat dat allemaal goed gaat, ook al heb je nog zo je best gedaan in de voorbereiding.

Hieronder de uitslaggegevens. Voor mijn gevoel liep ik ergens achteraan in het peloton van zo'n 1500 finishers (1900 starters). Uiteindelijk bleek dat nogal mee te vallen (finishde op 568e plek). Maar je ziet wel erg goed de terugval na het halve marathonpunt (waar ik aankwam na 1 uur en 48 minuten).


Na de finish had ik wel 'even' nodig om bij te komen. Ik vermoed dat ik zo'n half uur tegen dat mooie kerkje van Zoutelande heb gezeten! Zie foto hieronder:

 
Maar ondanks dit negatieve relaas (ik had misschien een dagje moeten wachten om e.e.a. in juist perspectief te plaatsen; want morgen ben ik vast iets blijer/trotser op het uitlopen van deze race...), moet ik wel stellen dat deze marathon een PRACHT-marathon is. Waar elders vind je dit soort hardloopparcoursen? De afwisseling van bos, duinen, schelpenpaden, los zand, strand, de waterkeringen én die mooie Zeeuwse dorpjes waar je doorheen loopt zijn uniek. Dit is echt het allermooiste sportevenement van Zeeland.
 
Dus... ik denk dat ik volgend jaar maar weer eens terug moet komen om déze editie voorgoed te kunnen vergeten!