zondag 25 januari 2015

Trainingswedstrijd

ASCHWIN:

Het blijft altijd een verraderlijk iets, zo'n 'trainingswedstrijd'. Ik vind het ook altijd iets dubbels hebben. Voor mij is het al gauw óf een training die gelopen moet worden, óf een wedstrijd. Om die twee te verenigen in één, dat gaat bij mij eerder fout dan goed... En meestal mondt dat uit in een wedstrijd in plaats van een training.

Desondanks hebben zowel Linda als ik zelf ons ingeschreven voor de Halve Marathon van Cadzand op 1 februari as.

Al enkele weken lopen we op de zaterdagochtenden onze duurloopjes mee met de trainingsgroep van de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen. Zo'n 60 man loopt dan samen de duurloopjes van rond de 20 km en verder. Aangezien komend weekend ook de Halve Marathon van Cadzand op het programma staat van vele lopers, besloten Linda en ik om onze duurlooptraining, net zoals onze trainingsgenoten, tijdens die wedstrijd in te plannen.
In het verleden liepen we beiden eerder deze wedstrijd. Twee jaar geleden liepen we 'm ook samen. Vorig jaar liep Linda 'm zonder mij. Het is natuurlijk een prachtig parcours: duinen, strand, natuurgebiedjes, Cadzand-Bad. En het is leuk om weer eens aan een georganiseerde wedstrijd mee te doen.

Het trainingsschema richting Marathon van Zeeuws-Vlaanderen wordt sinds een paar weken gevolgd. En alles gaat nog volgens planning. Volhouden dus!


vrijdag 9 januari 2015

Kustmarathon 2015

ASCHWIN:

Ook al moet ik eerst nog de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen lopen over 99 dagen, ik heb me vandaag toch ook maar alvast ingeschreven voor de Kustmarathon 2015. 'Nederlands Zwaarste', zoals ze zeggen...

Hier zie je een mooi filmpje van het prachtige parcours doorheen het Zeeuwse kustlandschap.


Die moet je als Zeeuw toch ook ooit een keer gelopen hebben hè...