woensdag 6 mei 2015

Voorbereidingen

ASCHWIN:

Na mijn korte fietsvakantie van anderhalve maand geleden door Zuid-Nederland, zal ik over een drietal weken wederom op de fiets stappen voor een meerdaagse tocht. Dit keer niet alleen, maar samen met Linda.

Ons oorspronkelijk plan was om van Zuiddorpe naar Parijs te fietsen en via alternatieve route terug. Maar vandaag, tijdens een trainingstochtje van 72 km, kwamen er toch ook plannen opborrelen om in Duitsland te gaan fietsen. Een besluit is nog niet gevallen. Wél weten we zeker dát we gaan fietsen. We hebben die week vrij gepland, dus kunnen alle kanten op!

Het fietstochtje van vandaag had ook een doel: ons lichtgewicht trekkerstentje ophalen bij AS-Adventure in Lochristi. Want na 20 jaar trouwe dienst tijdens onze wandel- en fietsvakanties, heeft onze oude Vaude-tent er de brui aan gegeven. De dichtgesealde naden beginnen nu één voor één te versterven, waardoor er lekkages optreden. Tijd dus voor een nieuwe. Uiteraard weer een Vaude. Deze keer een 'Vaude Mark' voor 2 personen. Slechts 2,8 kg en op te bergen als een klein pakketje. Ideaal voor in rugzak of fietstas dus. Hieronder zie je onze nieuwe reiskameraad:


En op de terugweg konden we meteen testen of de tentzak waterdicht was. Want we werden verrast door een aantal heftige regenbuien, windstoten en zelfs onweer!
Al met al een goede training dus (met af en toe een schuilmomentje...)!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten