dinsdag 30 april 2013

Te koop (2x)

ASCHWIN:

Het is 'uitverkoop' in huize van den Abeele.

Heb je interesse, of ken je iemand die op zoek is naar een mooie sportieve fiets, kijk dan eens hier:

Mountainbike
TREK 6300

  • Framemaat: 49 - 53 cm
  • Shimano onderdelen
  • Verende voorvork
  • Zo goed als nieuw
  • Vraagprijs: € 600

Racefiets
KOGA GENTS RACER
 
  • Framemaat: 49 cm
  • Shimano onderdelen
  • Nieuwe bandjes
  • Nieuw stuurlint
  • Vraagprijs: € 250
 

maandag 29 april 2013

Zuiddorpe - Waalre

ASCHWIN:

Het was fijn om de tweeweekse voorjaarsvakantie te starten met een tweedaagse fietstocht van Zuiddorpe naar Waalre (waar ik zondag op een verjaardagsfeestje werd verwacht).

Vooraf vond ik het te ver om het in één dag te doen, dus plande ik een tussenstop in na 95 km in Herentals (heel luxe: een hotelletje in plaats van een camping!). Daarna zou ik nog zo'n 60 km dienen te fietsen tijdens de tweede dag. Maar dat was natuurlijk veel te kort. Dus maakte ik in N-Brabant er een iets langer tochtje van die tweede dag en fietste er uiteindelijk 80 op dag twee.
Hiermee kwam de totale fietstocht op een mooie 175 km.

Ik heb hier wel van geleerd dat ik het het fijnste vind om zo'n 90 à 100 km per dag te fietsen. Dat is een afstand die goed is af te leggen op een relaxed tempo, als je de hele dag hebt om te fietsen. Je hebt dan ook nog tijd genoeg om tussentijds te stoppen, wat te eten of iets te bezichtigen. Dus bij mijn volgende tochten ga ik dan ook in de planning vooraf uit van 100 km per dag.

Het voordeel van mijn erg relaxte tweede fietsdag was dat ik een extra rondje kon fietsen doorheen de dorpen waar ik zo'n 15 jaar geleden heb gewerkt: Eersel, Bergeijk, Westerhoven etc. Leuk om die herkenning weer te ervaren.

En ik had wel mazzel: het regende vrijdag en het regent op het ogenblik hier in Zuiddorpe op maandag. Daartussen fietste ik op zaterdag en zondag in de zon met zeer weinig wind. Soms zit het mee...!

Hier wat foto's van onderweg:

De Schelde bij de linkeroever Antwerpen
 
 
Langs het Kanaal van Bocholt naar Herentals 
 
 
 


donderdag 25 april 2013

Bijna vakantie!

ASCHWIN:

Bijna vakantie. Wel twee weken lang, wij alle vier! Heerlijk vooruitzicht natuurlijk.

En dat biedt weer allerlei mooie gelegenheden om uitdagende en actieve dingen te ondernemen (en ook tussendoor uitgebreid te luieren!). Soms alleen, soms met Linda, soms met z'n viertjes. Er staan veel leuke activiteiten op het programma de komende weken. Je ziet ze hier vanzelf wel passeren.

De eerste activiteit is er eentje die ik in mijn eentje zal ondernemen. Komend weekend maak ik een fietstocht van twee dagen. Ik heb een mooie fietsroute uitgestippeld vanuit Zuiddorpe naar het Brabantse Waalre, waar ik zondag verwacht word op een feestje. Mooie gelegenheid om deze tocht in te plannen.
Het grootste deel van mijn tocht zal ik doorheen België rijden. Pas bij Lommel steek ik de grens over naar Nederland.

En ik las zojuist dat de voorspelde regen voor komend weekend een dagje is vervroegd: morgen dus. Minder goed voor de vele sportdagen die worden georganiseerd in het land op de basisscholen (i.v.m. de koningswissel), maar geweldig voor mij! Nu maar hopen dat de laatste voorspellingen juist blijken te zijn...

De looptrainingen gaan eigenlijk weer zoals gewenst. Sinds afgelopen zaterdag heb ik 5 mooie trainingen kunnen afwerken zonder klachten: duurlopen én intervaltrainingen.
Vanaf nu even geen zware trainingen meer op loopgebied tot en met volgende week woensdag (20 km-trailrun te Ellezelle). Enkel nog een paar keer rustig joggen. Maar natuurlijk wél een fiks aantal kilometertjes wegtrappen op de vakantiefiets!

maandag 22 april 2013

Strandtraining

ASCHWIN:

Op deze vrije maandag voor zowel Linda als ikzelf, trokken we onder andere naar het strand tussen Breskens en Groede, om er een lange duurloop van meer dan anderhalf uur te lopen. Voor Linda de ultieme test voor over anderhalve week: de 10 km-trail in Ellezelle waar ze aan zal deelnemen.
In totaal liepen we 1 uur en 36 minuten, ieder in ons eigen tempo.

Linda
 
Linda
 
Aschwin
 
We hadden een beetje pech met het zand (maar trainingstechnisch gesproken was het natuurlijk een goede zaak!): enkel mul zand vanwege het feit dat het vloed was.
Heen tegen de wind in, terug met een goed windje in de rug. Af en toe het zonnetje en zeker niet koud. Met andere woorden: heerlijk!
 
 
 

zaterdag 20 april 2013

Back on track!

ÀSCHWIN:

O wat heerlijk! Deze ochtend weer eens een test: een langzame duurloop van meer dan 20 km over onverhard terrein. En wat bleek? Alles functioneerde prima! Geen last van heup of knie.
Ik heb mezelf ook keurig in het gareel gehouden en geen versnellinkjes of andere gekkigheid uitgehaald onderweg. Gewoon een duurloop met een gemiddelde snelheid van 11,5 km/u over een afstand van 20,5 km.
Dat luchtte op!

Ondertussen heb ik ook al een paar keer op mijn nieuwe trailschoenen kunnen trainen. Vandaag voor het eerst tijdens een duurloop. Ze zitten zalig en de grip is buitengewoon! In het begin moest ik wel even wennen in verband met de flexibiliteit van de schoen. Als je ze aantrekt zijn het net slofjes. Dat was ik met mijn vorige trailschoenen niet gewend. Maar de stabiliteit onder het lopen is ook prima. Zeer tevreden met mijn Salomon Speedcross 3.

dinsdag 16 april 2013

Uitproberen

ASCHWIN:

Nu ik de afgelopen weken sukkel met mijn heup, voer ik mijn trainingen toch wel met grote voorzichtigheid uit. Ik kan gelukkig nog wel gewoon doortrainen. Maar de langere duurlopen lukken niet zonder last aan knie en heup (heeft verband met elkaar).
Ondertussen ook twee maal gekraakt door de fysio...

Vandaag wilde ik toch eens uitproberen hoe het zou gaan als ik een uur stevig zou doorlopen (sneller dan 12 km/u). Deze avond met een flink windje op de dijken, liep ik uiteindelijk 11,6 km met een gemiddelde snelheid van 12,25 km/u. Ik kreeg eigenlijk pas de laatste kilometer wat last van verstijving rondom de knie. Viel niet tegen!

Maar goed, de afgelopen weken heb ik me dus vooral op het kortere intervalwerk gericht. Dus ook dat zal me ongetwijfeld wel wat opleveren.

Over twee weken is de volgende trailrun. Zoals al eerder gemeld, zal Linda er de 10 km lopen. Ik zelf twijfelde tussen de 20 of 30 km. Maar gezien het feit dat ik nu al na een uur de eerste tekenen van last krijg, zal het bij die trail maximaal 20 km worden vermoed ik....

Ondertussen zijn de temperaturen natuurlijk ook weer omhoog geschoten. Ik probeer daarom ook zo veel als mogelijk met de fiets naar mijn werk te fietsen.
Heen op het gemakje, wakker wordend.
Terug in een stevig tempo. Dus ook hiermee wordt er aan de conditie gewerkt en worden weer eens andere spieren gebruikt.

Gisteren reed ik zelfs een stukje om, op weg naar huis, om een mooi stukje natuur mee te pikken in mijn route. Hieronder de foto:

zondag 14 april 2013

18 km Zoniënwoud

ASCHWIN:

Op deze zonnige zondag trokken we met z'n viertjes naar La Hulpe in België. En wel naar het Zoniënwoud: een prachtig bosgebied dat zich uitstrekt over de drie regio's Brussel, Vlaanderen en Wallonië.
We liepen er een mooie wandelroute van zo'n 18 km.

Nu met het mooiere weer in aantocht, hopen we vaker onze wandelkilometertjes te kunnen lopen. Het liefst natuurlijk op bijzondere locaties, zoals vandaag. Dit met het oog op onze wandelvakantie komende zomer in de Pyreneeën.

Hieronder een foto-impressie van vandaag:



 
 
 
 



 
 
 
 

zondag 7 april 2013

Niet naar wens

ASCHWIN:

Ik had een lekker duurloopje in de zon van zo'n 17,5 à 20 km gepland voor deze zondagochtend. Tevens wilde ik deze duurloop lopen op de Finse piste te Ertvelde; het is dan toch ook altijd weer een mentale training om al die kilometers over hetzelfde (kleine) rondje te lopen...

Ook al was het heerlijk om weer eens van begin tot eind in de zon te lopen (en de zonnebril zelfs weer eens op je neus te hebben), het verliep niet naar wens. Tijdens mijn 9e rondje (na zo'n 13 km) kreeg ik last van mijn heup- en knie-aanhechtingen. Dat blijken toch mijn zwakke plekjes te zijn...
Natuurlijk, ik ben nog herstellende van die ontsteking en ben ondertussen ook weer eens gekraakt (heup weer in het gelid gezet...). Maar goed, ik had toch gehoopt om in een rustig tempo van zo'n 10,5 km/u zo'n 17,5 à 20 km te lopen vandaag.
Maar uit ervaring weet ik dat het niets oplevert om door die pijn heen te lopen tijdens de training. Daarom hield ik het aan het eind van dat 9e rondje voor gezien. Op de teller: 14,33 km.

Gegevens van mijn training vandaag

zaterdag 6 april 2013

Salomon Speedcross 3

ASCHWIN:

Ik ben overstag gegaan: ik heb mijn trouw aan het merk Asics opzijgezet voor mijn nieuwe trailrunschoenen: de Salomon Speedcross.
De voornaamste redenen hiervoor zijn ten eerste de enorme grip op de zolen. Ideaal voor de parcoursen die ik wens te lopen. Ten tweede speelde ook mee dat deze schoen vanaf de eerste keer passen, als gegoten zat aan mijn voeten én heerlijk soepel afrolt. En ten derde: de vele goede ervaringen die ik van collega-trailrunlopers heb vernomen over het merk Salomon.

Vanaf heden zal ik het zelf gaan ervaren. Ik ben ook benieuwd hoe dat vetersysteem werkt: niet strikken, maar simpelweg aantrekken...

Hieronder een foto van het model in mijn kleurstelling:

 
Tevens hier nog een enthousiast Amerikaanse review van de schoen (in het geel deze keer):


dinsdag 2 april 2013

Eén maand

ASCHWIN:

Over precies één maand vindt de volgende wedstrijd plaats waar ik me nu op richt: de Trail du Diable au SUKre te Ellezelle (België). Ik ben er nog niet uit of ik er de 20 of de 30 km ga lopen. Dat zie ik gedurende deze maand nog wel...

De ontsteking lijkt genezen. Ik heb de trainingen dus ook weer opgepakt.
Vandaag zelfs de mogelijkheid gehad om mijn training in tweeën te hakken: eerst 60 minuten heuveltraining op de loopband vóór het avondeten en vervolgens 40 minuten samen met Linda op de Finse piste te Ertvelde (Linda liep er een serie van 8x200 meter, gecombineerd met een rustig duurloopje).
Hoe fijn is het toch weer om ook 's avonds in het licht te kunnen trainen buiten!

Voor Linda geldt dat ze die trail in Ellezelle wil gebruiken als goede test voor het zwaardere werk later in de zomer.

En tja, mijn gemiste fietstocht naar Calais dit afgelopen weekend, dient nog opnieuw te worden ingepland. Eens plannen wanneer het schikt. In ieder geval zullen de temperaturen dan wel iets hoger liggen!