woensdag 30 januari 2013

Het geheim

ASCHWIN:

Eén van Linda's geheimen om niet opnieuw last te krijgen van haar blessure aan de heup, blijken haar trainingen op zachte ondergrond te zijn. Ze liep tijdens haar trainingen van de afgelopen maanden niet één keer op de weg/straat. De trainingen werden óf in het bos óf op de Finse piste gelopen. De belasting op de gewrichten wordt hiermee duidelijk verminderd.
Eén nadeel bij regenachtig weer of bij sneeuwval is wel dat haar gewone hardloopschoenen erg weinig grip hebben. Mede om die reden én vanwege het feit dat er ook voor haar een paar trailwedstrijden op het programma staan, heeft ze vandaag een paar hele chique trailschoenen van het specialistenmerk Salomon aangeschaft.

Het is onderstaand paar geworden.

Salomon XA Comp 6 GTX
 
Stevig waterdicht materiaal, excellente grip en extra bescherming aan de tenen. Tevens met de aparte veters, die niet als gewone veters gestrikt moeten worden, maar met een klipje kunnen worden aangetrokken. Zit muurvast en je kunt ook nog eens onderweg met één beweging de schoen steviger aantrekken.
 
Daar gaat ze nog veel plezier aan beleven!
 

dinsdag 29 januari 2013

Fietstocht naar het Franse Calais

ASCHWIN:

Eind maart, begin april wil ik een meerdaagse fietstocht fietsen naar het Franse Calais. Tevens wil ik het Belgische deel van de Noordzeeroute rijden, na in 2011 het Nederlandse deel (Sluis-Den Helder) van deze route gefietst te hebben.
Vandaar dat ik tijdens mijn fietstocht naar Calais het traject Sluis-Kapelhoek (B) (=Belgische deel van de Noordzeeroute) zal inlassen. En ik wil van thuis uit vertrekken.

Dus in grote lijnen komt mijn te rijden route er dan als volgt uit te zien. Het geel gearceerde deel is overigens het Belgische deel van de Noordzeeroute. Ik plak er een route van Zuiddorpe tot Sluis aan vast in het begin van de trip. En op het eind fiets ik dan van het eindpunt van de Noordzeeroute (Kapelhoek) via een eigen route naar het Franse Calais.

 
Ik wil er 3 dagen voor uittrekken. Dit betekent dus 2 overnachtingen. De eerste zal ergens tussen Blankenberge en Oostende zijn. De tweede overnachting ergens in het achterland van de Vlaamse zuidkust, vlakbij de Franse grens.
 
Na de route zo'n beetje te hebben vastgesteld, wordt het nu tijd om me wat meer in de bijzonderheden op en aan de route te verdiepen.
Eigenlijk is met de routebepaling én dit uitzoekwerkje de voorpret van de fietstocht al begonnen...!


maandag 28 januari 2013

De uitdagingen komen er aan!

ASCHWIN:

Ja, we leven nog! Je zou er haast aan gaan twijfelen als je de belabberde frequentie aan blogberichtjes ziet van de afgelopen weken...

Even een korte samenvatting van de stand van zaken.

Linda is weer helemaal 'on track'. Ze traint wederom zo'n 5x per week en het gaat heel goed. Ze heeft het virus weer terug te pakken en de anti-virussen in de vorm van blessures blijven gelukkig achterwege. Ze traint met vestand, zullen we maar zeggen...

Zelf ben ik vorige week een dag of zes uit de running geweest op trainingsgebied door een griepje. En ach, met die sneeuwval en de gladde trainingswegen had het in een slechtere periode kunnen vallen. Wél moet ik deze week nog even flink aan de slag in verband met mijn eerstvolgende wedstrijd op 9 februari as (dat is al over een kleine 2 weken!): de Trail des Bosses (25 km in de Ardense bossen).

Het is met andere woorden voor de rest een rustige periode geweest, de afgelopen maand, waarin geen wedstrijden werden gelopen en (wat mij betreft) niet voor de volle 100% werd getraind. Tijd dus om het weer goed op te pakken.
De trail over 2 weken zie ik als opmaat naar de EcoTrail de Paris die half maart plaatsvindt. Daar kijk ik echt naar uit...

Hieronder zie je de hoogtekaart van de Trail des Bosses. Je zou het een 'uitdaging' kunnen noemen...!

(klik erop voor vergroting)

zaterdag 12 januari 2013

Toerke Antwerpen

ASCHWIN:

Het nuttige met het aangename verenigen; dat is natuurlijk altijd leuk om te doen!

Zoals ik al eerder schreef moest mijn reisfiets naar mijn fietsenmaker voor een eerste onderhoudsbeurt. En aangezien die niet om de hoek is gevestigd maar in Berchem (Antwerpen), plande ik er maar een mooi zaterdagtochtje voor op de fiets voor. Linda zou me nadien weer met de auto in Berchem oppikken.

Mijn route van vandaag (klik erop voor vergroting)

Om mijn route te plannen maakte ik gebruik van de online routeplanner voor de fiets. Ideaal! Met behulp van de zogenaamde knooppunten had ik enkel maar de nummertjes op mijn uitgeprint papiertje te volgen. Een werkelijk prachtig uitgedacht navigatiesysteem door heel Nederland en België. Daar ga ik nog heel veel gebruik van maken!

Een paar nadeeltjes waren er wel vandaag. Ik vertrok al vrij vroeg in de ochtend (8:30 uur) en dat betekende een temperatuur van -4 graden Celcius. Tevens kwam er de hele tocht een ijzig windje uit het oosten: precies de richting waarheen ik fietste... Hierdoor voelde het nog iets kouder aan. En dat merkte ik eigenlijk vooral in mijn tenen. Mijn schoenen waren écht niet warm genoeg. En toen ik het centrum van Beveren binnenreed na anderhalf uur, besloot ik dan ook dat ik echt heel dringend ergens naar binnen moest voor een kop koffie, maar vooral ook om die tenen weer tot leven te krijgen! En dat deed deugd.
Vervolgens was mijn tochtje daarna wat aangenamer. De temperatuur was een paar graden gestegen en ik reed veel meer beschut door de bebouwde kom van Beveren, Zwijndrecht en Antwerpen. Rond half één kwam ik uiteindelijk aan in Berchem, waar Linda met de auto niet lang daarna ook arriveerde.

En om het nuttige nóg aangenamer te maken, besloten we maar naar het centrum van Antwerpen te rijden: lekker eten en drinken en een beetje winkelen!

Onverwachts kwam ik in Zwijndrecht langs mijn
vaste hardloopwinkel: Runners Service Lab
 
Tussen Zwijndrecht en Antwerpen linker oever, kwam ik
plotseling aan de Schelde terecht
 
De torens van Antwerpen in de verte: op zoek naar de
voetgangerstunnel om in het centrum uit te komen
 
Gevonden!

donderdag 10 januari 2013

Update

ASCHWIN:

Er zijn niet zo veel wedstrijden die gelopen worden deze periode. Vandaar dat het wat rustiger is op de weblog. Maar dat betekent overigens niet dat we stilzitten.

Linda heeft de smaak weer goed te pakken. Ze loopt enkele malen per week. Is nu al bezig met de Trail des Fantomes in augustus: ze zal er de trail van 13 km lopen! Heel voorzichtig verhoogt ze haar trainingsactiviteit en aantal kilometers, er op lettend dat de blessures geen kans krijgen...

Zelf train ik tussen zo'n 4 à 5 keer per week. Een beetje afhankelijk van de situatie. Doordeweeks zijn dat meestal intervaltrainingen op de Finse piste te Ertvelde in de avonduren. In het weekend loop ik dan een duurloop van meer dan 20 km.
Op deze manier train ik naar mijn eerstvolgende wedstrijd toe: de Trail des Bosses (25 km) op 9 februari as.

Daarnaast rijd ik zo'n 3 keer per week met de fiets op en neer naar mijn werk. Mijn aangeschafte reisfiets is op die manier al goed ingewijd en de teller staat al op zo'n 750 km. Zaterdag zal ik dan ook op de fiets een bezoekje brengen aan mijn fietsenmaker te Antwerpen (Berchem) om een eerste onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Is een mooi tochtje vanuit Zuiddorpe.

En o ja: de TREK-racefiets is nog steeds niet verkocht. Als je je spullen te koop zet op Marktplaats en/of Prikbord, dan moet je veel geduld hebben, zo veel is me wel duidelijk geworden. De reacties van belangstellenden zijn niet altijd even logisch. Want dan ontvang je weer eens een bod, heb je contact (via mail, telefonisch of aan huis) en dan krijg je bijvoorbeeld de reactie: "Ik zou 'm wel willen kopen, maar ik zie dat hij wit met blauw is. Dat vind ik niet mooi..." Terwijl de fiets toch gewoon met een kleurenfoto geadverteerd is! Waarom dan toch die reacties?!

Afijn, het is niet de beste periode van het jaar om 'm te koop te zetten. Over een tijdje probeer ik het nog wel eens.

Hier een promotiefilmpje van Trail des Bosses:

woensdag 2 januari 2013

Te koop: TREK SLR racefiets

ASCHWIN:

Om je goede voornemens gestalte te geven heb ik mogelijk een interessant aanbod. Mijn trouwe racefiets staat te koop!
Hier de gegevens:

•Trek SLR
•Aluminium frame
•Carbon voorvork: Bontrager
•Wielen: Bontrager Select (20-spaaks)
•Afmontage: Shimano 105
•Zadel: Bontrager
•Stuurpin: FSA RD120 Alloy
•Framemaat: 52

Hij staat onder andere op Prikbord en Marktplaats te koop. Er kan geboden worden vanaf € 500. Maar natuurlijk kun je ook altijd rechtstreeks contact met me opnemen en/of eerst eens komen kijken.

Trek SLR