dinsdag 31 juli 2012

Gorges du Verdon

ASCHWIN:

Even nog nagenieten van één van de prachtige wandelingen die we de afgelopen vakantie in de Gorges du Verdon hebben gemaakt:

(klik erop voor vergroting)

Basketbal-hunk

ASCHWIN:

Vandaag kwam Pien deze 'basketbal-hunk' tegen. Dat hij van ontelbaar veel Lego-blokjes was gemaakt, maakte haar blijkbaar weinig uit:


maandag 30 juli 2012

En tussendoor...

ASCHWIN:

Gelukkig was er vooral veel tijd hiervoor:


Terug in het land

ASCHWIN:

Na drieënhalve week Zuid-Frankrijk (Gorges du Verdon en de Languedoc) zijn we weer terug thuis. Het waren weken vol zon, rust, relaxen én... prachtige hardlooplandschappen. Vooral rondom de Gorges was het heerlijk om me voor te bereiden op mijn volgende hardloopwedstrijd (Trail des Fantomes) op 19 augustus as. Prachtige trailpaden die mij de kans gaven om een tweetal weken heerlijk te trainen op dit soort bergachtige bos- en keienpaden. De derde week liep ik mijn hardlooprondjes bij de kust, over de uitgestrekte duin- en zoutvlakten van de Languedoc.

Aangezien de temperaturen al deze weken niet onder de 28 graden kwamen, was het zelfs moeilijk om 's ochtends of 's avonds mijn lange duurlopen uit te voeren. Mijn heupgordeltje met drinkflesjes bleek al gauw veel te weinig water te kunnen bergen voor de duurlopen langer dan anderhalf uur.
Een plaatselijke Decathlon bood uitkomst: daar vond ik een lichtgewicht trailrugzakje voor 1 liter water. Ik kocht het niet enkel voor dit soort trainingen in dit extreme weer, maar meer ook voor de trailrun in de Ardennen die er zit aan te komen. Ten eerste ben ik bang dat mijn heupgordeltje met flesjes te weinig water kan dragen voor die 25-km-trail, maar ook vanwege het feit dat ik het gewoonweg niet lekker vind lopen. Zeker als er geklommen, gedaald, gesprongen moet worden, verschuift zo'n gordel snel bij mij; het blijft niet vast rond mijn heupen zitten en gaat dan 'bungelend' rond mijn middel zitten...

Hieronder mijn rugzakje van 5 liter (waardoor ik ook wat gelletjes en evt. gsm kan meenemen) met daarin een waterzak van 1 liter.


Tijdens de vakantie heb ik 'm goed kunnen testen. Het is even wennen om al lopend uit zo'n slangetje te drinken, maar dat went snel. Het feit dat de rugzak erg klein is en plat en strak tegen het lichaam kan worden gedragen, heeft mijn keuze bepaald. En ook dat bevalt prima.
Het viel me op dat veel van die (vaak veel duurdere) rugzakken vaak te log of te groot waren; ik ben natuurlijk niet groot/breed. Ook lijkt het me voor mij niet noodzakelijk om meer dan 1 liter water met me mee te dragen tijdens zulke warme duurlopen of trails. Pas bij écht extreme afstanden komen dergelijke grotere rugzakken in aanmerking.

Aangezien ik zo'n 5 keer per week ben gaan hardlopen (lange duurlopen, interval, snelheidstraining én heerlijke trainingen met Gijs, Pien of Linda), drieënhalve week lang, en tussendoor nog met de rest van het gezin erg actief ben geweest met lange berg- en strandwandeltochten en een dagje spectaculair raften, ben ik ook wat gewicht kwijtgeraakt. Hierdoor zit ik op mijn ideaal gewicht en gaat ook het hardlopen heerlijk. Ik hoop dat dit mijn trail in de Ardennen ten goede komt.


donderdag 5 juli 2012

Programma

ASCHWIN:

Na het gelanterfanter van de afgelopen twee weken, wordt het hoog tijd om het sporten weer wat serieuzer te nemen. Bij de 25 km-lange 'Trail des Fantomes', die op de agenda staat voor 19 augustus as., wil ik in goede conditie aan de start staan.

Het wordt zo'n wedstrijd die meer vraagt dan enkel mijn gebruikelijke wekelijkse trainingsrondjes. Daarom heb ik voor de komende 6 weken een trainingsprogramma voor ogen dat ik nauwgezet wil volgen.

Laat het lekkere weer nu maar komen!

zondag 1 juli 2012

Zingen en springen

ASCHWIN:

Aangezien dit een sportweblog is, moeten activiteiten die met bewegen te maken hebben op de voorgrond staan.... ik weet het.
Daarom nog even het volgende. Tijdens Concert at Sea en bij het vakantiehuisje werd er veel bewogen. Op het festivalterrein zongen en dansten we twee volle dagen. Bij het vakantiehuis vonden we onderstaand origineel springkussen.

Hier de bewijzen:

Meezingen en -dansen!

En: springen...

Zomer in Zeeland

ASCHWIN:

Het was dit weekend een typisch Zeeuws zomers weertje aan de kust: veel zon, maar af en toe ook een flinke bui.
We verbleven de afgelopen drie dagen bij Concert at Sea op de Brouwersdam. Heerlijk genietend van de sfeer, de muziek en van ons familie-uitje: alle neven en nichten met hun ouders bij elkaar.
Zaterdagochtend ben ik voordat de rest uit de veren was nog een tiental kilometers op het strand gaan hardlopen. Eerlijk is eerlijk: meer om mijn biertjes van de dag ervoor kwijt te raken dan om aan mijn conditie te werken...! Maar daarna was ik weer fit en klaar voor de tweede dag op dit muziekfestival.

Hieronder wat (bewegende) beelden:

Femke en Pien

Genietend van Bart zijn sterke verhaal

Pien geniet bij ondergaande zon van de muziek

Linda geniet van zon en de muziek

Gijs: "Die van de Golden Earring, die zijn écht oud!" Klopt!


Feeststemming bij de DJ's 'Wipneus en Pim'
(v.l.n.r.: Linda, Bart, Femke, Pien, Lars en Gijs)



Pien en Femke swingend


 Prachtlocatie!